فهرست مطالب

پژوهش های دانش انتظامی - سال بیست و چهارم شماره 4 (پیاپی 96، زمستان 1401)

فصلنامه پژوهش های دانش انتظامی
سال بیست و چهارم شماره 4 (پیاپی 96، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امیر رضایی، نوذر امین صارمی، علیرضا جزینی، فریبا شایگان صفحات 1-35
    زمینه و هدف

     آگاهی داشتن از این موضوع که از مجموع 40  بلای طبیعی، امکان بروز بیش از 30  نوع آن در کشور ایران متصور است، توجه جدی مسیولین و مردم به این تهدیدات غیرقابل انکار را ضروری می‌سازد و از آنجا که نیروهای انتظامی در تمام شرایط، وظیفه حفظ نظم و امنیت را به عهده دارد و در وضعیت‌های بحران ناشی از حوادث غیرمترقبه (به خصوص سیل) فعالیت تمام دستگاه‌ها، سازمان‌ها و نهادها مرهون همکاری فراجا است، بنابراین پژوهش حاضر می‌کوشد به این پرسش پاسخ دهدکه الگوی راهبردی مدیریت انتظامی حین وقوع بحران ناشی از مخاطرات طبیعی (با تاکید بر سیل) توسط پلیس چگونه است؟

    روش

     این پژوهش از نظر هدف، کاربردی است و از نظر گردآوری داده‌ها در زمره پژوهش‌های کیفی– اکتشافی محسوب می شود. جامعه آماری خبرگان، مدیران وکارشناسان پلیس در حوزه مدیریت بحران استان لرستان است. برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری هدفمند قضاوتی،  برای گردآوری داده‌ها از تکنیک مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شده، در این روش، بعد از انجام 15 مصاحبه، عوامل اصلی و فرعی در مصاحبه‌های قبلی تکرار می‌شد و پژوهش گر به اشباع رسید. داده‌های کیفی لازم جمع آوری و با استفاده از روش تحلیل تماتیک مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

     کدهای فرعی و اصلی حاصل از مصاحبه‌های انجام شده با خبرگان، مدیران و کارشناسان حوزه مدیریت بحران در فرماندهی انتظامی استان لرستان بر اساس داده های استخراج شده در مجموع 127 شاخص است و در نهایت در قالب 11مولفه و 3 مقوله (شناسایی، پاسخ و بازیابی، پی جویی و تجسس) مدیریت انتظامی در زمینه حین وقوع بحران سیل، شناسایی و طبقه بندی شدند.

    نتیجه گیری

     نتایج پژوهش نشان می‌دهد؛ پیاده سازی الگوی طراحی شده در حین وقوع بحران در سه بعد شناسایی، پاسخ و بازیابی و پی جویی و تجسس در حوادث ناشی از بحران سیل موجب انجام بهینه و صحیح وظایف و جلوگیری از سردرگمی در ساعات اولیه شروع بحران شده و پلیس می‌تواند به عنوان سازمانی تاثیرگذار با نقشی قابل ملاحظه و اثربخش در مدیریت بلایا ظاهر شود و در نتیجه کاهش هزینه‌ها، بهبود عملکرد پلیس و وحدت رویه در مدیریت انتظامی بحران‌های طبیعی را به دنبال خواهد داشت.

    کلیدواژگان: الگو، الگوی راهبردی، بحران، مدیریت انتظامی، بحران های طبیعی
  • علی قنبری *، علی محمد احمدوند، علی اصغر نیک نام، ابراهیم داودی دهاقانی صفحات 95-132
    هدف

    هدف این پژوهش ارایه اقدامات اساسی پیشگیری از جرم کلاهبرداری در محیط کسب و کار مبتنی بر پیشگیری وضعی، اجتماعی و کیفری و تعیین اولویت بندی در بین آنها به منظور برنامه ریزی هدفمند و صرفه جویی منابع می باشد.

    روش

    پژوهش حاضر به روش آمیخته (کیفی و کمی) که کیفی با انجام مصاحبه های نیمه ساختاریافته و کمی با طراحی پرسشنامه محقق ساخته صورت گرفته است. که روایی آن به صورت صوری و در روش کیفی اعتبار سنجی آن از طریق تشکیل جلسات با خبرگان و کارشناسان و در نهایت با گرفتن نظرات اساتید راهنما و مشاور انجام شده است. و پایایی روش کمی با محاسبه ضریب آلفای کرنباخ به میزان 0.96 سنجیده شده است. جامعه آماری کیفی تحقیق حاضر، مدیران و کارشناسان انتظامی و قضات متخصص در حوزه کلاهبرداری هستند و روش نمونه گیری هدف مند مبتنی بر معیار و گلوله برفی انتخاب شد. حجم نمونه در مصاحبه های کیفی 17 نفر و کمی تعداد 149 نفر کارشناسان کلاهبرداری انتظامی کشور در پلیس آگاهی و فتا می باشند.

    یافته ها: 

    یافته های تحقیق حاکی از آن است که بر اساس آزمون بارتلت و شاخص کی.ام.ا ، هر سه بعد پیشگیری مقدار شاخص کی.ام.ا بیش از 8/0 و سطح معنی داری آزمون بارتلت نیز کمتر از 05/0 بوده که این موارد نشان دهنده مطلوبیت آنان بوده و این اطمینان از کافی بودن حجم نمونه است. در هر سه بعد بر اساس دوران وریمکس تحلیل عاملی اکتشافی صورت پذیرفت که بر اساس نتایج در بعد پیشگیری وضعی، 7 عامل؛ در بعد پیشگیری اجتماعی، 4 عامل و در بعد پیشگیری کیفری تعداد 4 عامل احصاء شدند.

    کلیدواژگان: اقدامات اساسی، برنامه ریزی راهبردی، پیشگیری از جرم کلاهبرداری، محیط کسب و کار
  • مصطفی ثانی، شهرام عبدی، رضا شربت زاده، جمشید فولادی صفحات 133-170
    زمینه و هدف

    برای کشورها، کسب جایگاه مناسب در مسابقات نظامیان جهان اهمیت بسیاری دارد؛ تا جایی که کشورها از این رقابت مسالمت آمیز به عنوان ابزاری در معادلات بین المللی استفاده می کنند. از این رو پژوهش حاضر در صدد است با شناسایی شاخص های موثر بر کامیابی کاروان ورزشی نظامیان، زمینه موفقیت ایران را برای حضور در دوره های بعدی فراهم کند.

    روش

    روش پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش کیفی است که از راهبرد تحلیل مضمون استفاده شده است. جامعه پژوهش شامل متخصصین و صاحب نظران حوزه ورزش نظامیان (مدیران، معاونان و کارشناسان تربیت بدنی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، مربیان، سرپرستان و ورزشکاران عضو تیم های قهرمانی و کاروان ورزشی نظامیان جمهوری اسلامی ایران) بودند. روش نمونه گیری در این پژوهش هدفمند و با توجه به سطح اشباع داده ها با تعداد 17 نفر از افراد جامعه مصاحبه شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که شاخص های موثر بر کامیابی کاروان ورزشی نظامیان شامل دو مضمون فراگیر راهبردی و اجرایی و هشت مضمون سازمان دهنده شامل مدیریتی، منابع مالی و اقتصادی، تحقیق و توسعه، تجهیزات و امکانات، منابع انسانی، پشتیبانی و تدارکات، فرهنگی-اجتماعی و سیاسی است.

    نتیجه گیری

    عوامل زیادی بر موفقیت تیم ها و کاروان ورزشی جمهوری اسلامی ایران در رقابت های سیزم تاثیرگذارند؛ بنابراین، مدیران، مسیولان، برنامه ریزان و متولیان ورزش نظامیان باید به این عوامل توجه ویژه ای داشته باشند تا بتوانند زمینه موفقیت هرچه بیشتر کاروان ورزشی نظامیان جمهوری اسلامی ایران را در میادین بین المللی فراهم کنند.

    کلیدواژگان: شاخص ها، کامیابی، کاروان ورزشی، ورزش قهرمانی، سیزم
  • رضا خانمیرزایی، مسعود حیدری، محمود اشرافی، علی یوسف زاده صفحات 171-192
    زمینه و هدف

    اهمیت روزافزون کاهش تکرار جرم و تجربه توسل بسیاری از کشورها به پیاده‌سازی آموزش محکومان به‌مثابه واکنش اصلی در مقابل جرایم در راستای اصلاح و درمان محکومان بیش‌ازپیش آشکار شده است. لذا این پژوهش با هدف بررسی تاثیر ظرفیت‌های انتظامی در پیاده‌سازی کیفرهای آموزش‌مدار بر اصلاح محکومان انجام شده است.

    روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی، از نظر روش کمی و از نوع پیمایشی- همبستگی است که در آن داده‌ها با استفاده از ابزار پرسش نامه محقق‌ساخته گردآوری شده است. نمونه‌‌ها با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای انتخاب که حجم نمونه برابر جدول مورگان برای خبرگان تعداد 80 نفر و برای زندانیان تعداد 97 نفر بوده که برای اطمینان از داده‌های مربوط به زندانیان، تعداد 3 نفر دیگر به حجم نمونه اضافه و جمعا 100 نفر در نظر گرفته شد. روایی پرسش نامه طبق نظر خبرگان اصلاح و تایید شد. پایایی پرسش نامه نیز با ضریب آلفای کرونباخ 7/0 تایید شد. برای آزمون نرمالیتی داده‌ها از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف و برای بررسی تاثیر متغیرهای معرفی شده توسط پژوهش گر، از روش معادلات ساختاری استفاده و از نرم‌افزارهای spss19 و AMOOS برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها استفاده شد.

    یافته‌ها: 

    طبق یافته‌های پژوهش، شاخص‌های تعیین‌کننده‌ای چون اثربخشی الگوی انتظامی آموزشی، نیازسنجی الگوی انتظامی آموزشی، مجازات جایگزین حبس و عملکرد فرماندهی انتظامی، اجرای الگوی انتظامی آموزشی، نهادهای مرتبط با تعیین مجازات، ارزشیابی الگوی انتظامی آموزشی، تغییر رفتار مجرمان در اثر تدابیر انتظامی آموزشی، آسیب‌شناسی دوره‌های موجود غیرانتظامی و کیفیت محتوای الگوی انتظامی آموزشی از جمله تدابیر موثر در جهت احیا و ارتقای جایگاه کیفرهای آموزش‌مدار در راستای اصلاح محکومان است.

    نتیجه‌گیری:

     با توجه به نتایج پژوهش، لزوم مشارکت اجرایی نهادهای مداخله‌گر در جرم و استفاده از ظرفیت‌های انتظامی مورد تاکید است. لذا در راستای اعمال کیفرهای نوین و عمدتا جایگزین زندان، آموزش و اصلاح محکومان مستلزم اصلاح ساختاری انتظامی و قضایی و نهایتا تشکیل یک هنجارستان ضروری است.

    کلیدواژگان: آموزش محکومان، نیروی انتظامی، کیفرهای آموزش مدار، جایگزین های زندان، مشارکت انتظامی-اجتماعی، هنجارستان انتظامی
  • یوسف محمدی مقدم، فرید محسنی، عبدالله ساعدی صفحات 172-203
    زمینه و هدف

    پژوهش حاضر با هدف تحلیل و بررسی عوامل موثر (پیشران های) وقوع جرم در فضای سایبری بااستفاده از رویکرد آمیخته انجام گرفت.

    روش

    این پژوهش در زمره پژوهش های آمیخته با رویکرد کیفی و کمی است که ازنظر هدف، کاربردی و حیث ماهیت و روش، توصیفی پیمایشی است. مشارکت کنندگان پژوهش در بخش کیفی را خبرگان دانشگاهی تشکیل می دهند که با استفاده از اصل کفایت نظری و روش نمونه گیری هدفمند 16 نفر از آنان به عنوان اعضای نمونه انتخاب گردید. از طرفی در بخش کمی به دلیل ماهیت روش دلفی فازی از همان خبرگان بخش کیفی استفاده شد. در بخش کیفی پژوهش برای گردآوری داده از مصاحبه ساختار نیافته (عمیق) بهره گرفته شد که روایی و پایایی آن به ترتیب با استفاده از ضریب CVR و آزمون کاپای کوهن تایید شد و داده های به دست آمده از مطالعه متون و همچنین مصاحبه با استفاده از نرم افزار Atlas.ti و روش کدگذاری تحلیل شد و عوامل موثر وقوع جرم در فضای سایبری مشخص گردید. از طرفی در بخش کمی برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه مقایسه زوجی استفاده شد.

    یافته ها:

     نتایج پژوهش حاکی از آن است که بر اساس قضاوت و نظرسنجی از خبرگان شانزده عامل به عنوان عوامل موثر وقوع جرم در فضای سایبری معرفی گردید.

    نتیجه گیری:

     جرم در فضای سایبری یکی از مهمترین معضلاتی است که در دهه های اخیر به شدت جوامع بشری را با تهدید مواجه ساخته است. شناخت عوامل زمینه ساز در بروز اینگونه جرایم می تواند تا حد قابل توجهی از ارتکاب این جرایم در جامعه جلوگیری نماید.

    کلیدواژگان: فضای سایبری، جرایم سایبری، رویکرد آمیخته
  • محمدعلی فرهادی، لطفعلی بختیاری، علی اصغر نیک نام، احمدرضا رادان صفحات 183-208

    زمینه و هدف:

     امروزه سازمان ها همواره در جستجوی یافتن راه هایی برای مقابله با تغییرات و افزایش کیفیت محصولات و خدمات و همچنین بهره وری در کسب وکار خود هستند. مدیریت عملکرد موضوعی است که از طریق ایجاد همدلی بین کارکنان و هم سویی بین اهداف کارکنان و اهداف سازمان می کوشد تا با هدایت کارکنان در دستیابی به اهداف سازمانی، بهره وری نیروی انسانی و بالطبع بهره وری کل سازمان را افزایش دهد؛ لذا واکاوی عملکرد فردی با توجه به اهمیتی که در سازمان خواهد داشت در قالب شناسایی مولفه های آن هدف این پژوهش می باشد.

    روش

    پژوهش از نظر هدف کاربردی، از حیث ماهیت داده ها کیفی و از نظر روش نمونه گیری هدفمند و بر مبنای اصل اشباع نظری می باشد. این پژوهش در دسته پژوهش های کیفی جای دارد و با روش تحلیل مضمون انجام شده است. جامعه آماری خبرگان را مدیران، فرماندهان پلیس پیشگیری در سطح فراجا و استان فارس و چندین نفر از اساتید دانشگاه علوم انتظامی امین، تشکیل دادند و برابر اصل اشباع نظری حجم نمونه به 40 نفر رسید، داده ها با مصاحبه نیمه ساختار یافته جمع آوری شدند و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار" مکس کیو دا" استفاده شد. 

    یافته ها

    بر اساس پژوهش انجام شده برای مدیریت عملکرد فردی تحقیق 6 مولفه (خودارزیابی، بهبود فردی، خصوصیات فردی، معنویت فردی، آشنایی به انتظارات از کارکنان و حرفه گرایی)و 30 شاخص شناسایی گردیدند.

    نتایج

      شاخص های شناسایی شده جزو عواملی هستند که در صورت تحقق و پیاده سازی آنها عملکرد فردی در سازمان ارتقا پیدا نموده و در مجموع باعث تقویت عملکرد سازمانی خواهد شد.

    کلیدواژگان: مدیریت، عملکرد، عملکرد فردی، پلیس پیشگیری
  • اصغر افتخاری، ابراهیم قربانی صفحات 225-250
    زمینه و هدف

    مقام معظم رهبری (مدظله العالی) لازمه حفظ اقتدار ملی را نگاه جامع و صحیح به مسایل دفاعی، اقتصادی و فرهنگی عنوان میکنند.تحقیق حاضر با هدف ارایه الگوی اقتدار ملی مقابله با قاچاق مواد مخدر؛ مبتی بر بیانات مقام معظم رهبری صورت پذیرفت.

    روش

    روش تحقیق حاضر ترکیبی بود.مشارکت کنندگان در بخش کیفی که بر اساس روش تحلیل مضمون صورت گرفت،شامل 18نفر خبرگان آگاه به موضوع تا زمان رسیدن به اشباع نظری و در بخش کمی کارشناسان خبره دستگاه‌های عضو کمیته مقابله و مبارزه با ورود و عرضه مواد مخدر و به تعداد42نفر بوده که با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه‌گیری در دسترس، تعداد 36نفر به عنوان اعضای نمونه انتخاب شدند.برای محاسبه پایایی نتایج حاصل از بخش کیفی از روش دو کدگذار با نتیجه (%88) و برای محاسبه پایایی نتایج حاصل از پرسشنامه بخش کمی از ضریب آلفای کرونباخ با نتیجه نهایی (89/0) استفاده شد.به جهت تحلیل داده های کیفی از نرم افزار MAXQDA و برای تحلیل داده های حاصل از بخش کمی از نرم افزار SPSS استفاده شد.

    یافته‌ها: 

    در فرایند تدوین الگوی اقتدار ملی مقابله با قاچاق مواد مخدر؛ می‌توان تعداد 3 مضمون فراگیر، 9 مضمون سازمان دهنده و 40 مضمون پایه‌ای را مد نظر داشت.

    نتایج

    برابر نتایج به دست آمده، مولفه‌های 1- ارتقاء قدرت دفاعی، تقسیم کار بین نیروهای مسلح و سایر دستگاه‌ها، 3- ابزارهای نوین دفاعی، 4- فرهنگ کار جهادی، 5- جهاد دانش محوری، 6- تقویت جبهه فرهنگی دینی و انقلابی، 7- کاهش نرخ بیکاری، 8- تکیه بر اقتصاد مقاومتی و 9- ترویج عدالت اقتصادی، می‌توانند نقش بسزایی در مقابله با قاچاق مواد مخدر داشته‌ باشند.

    کلیدواژگان: اقتدار ملی، قاچاق مواد مخدر، مقام معظم رهبری، مدیریت جهادی، اقتصاد مقاومتی
  • عبدالرحمن میرزاخانی صفحات 237-261
    زمینه و هدف

    تحقق رویکرد محله محور به ویژه در حوزه پیشگیری از جرم نیازمند سبک مدیریت و الزاماتی است که پیاده سازی آن را آسان نماید. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر رهبری مشارکت جو بر تحقق رویکرد پیشگیرانه پلیس محله محور با نقش میانجی دانش سازمانی انجام شده است.

    روش

    پژوهش حاضر کاربردی و به روش توصیفی-تحلیلی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را مدیران لایه اول کلانتری های تهران بزرگ به عنوان نمونه آماری به شکل طبقه ای و تصادفی انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسش نامه استاندارد رهبری مشارکت جو و پرسش نامه محقق ساخته در حوزه پلیس محله محور و دانش سازمانی در طیف پنج درجه ای لیکرت جمع آوری شد. پایایی پرسش نامه از طریق آزمون آلفای کرونباخ و روایی آن از طریق روایی صوری مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری با کمک نرم افزارهای لیزرل و SPSS21 استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می دهد که 78% درصد از تغییرات رویکرد پیشگیرانه پلیس محله محور و 94% از تغییرات دانش سازمانی توسط رهبری مشارکت جو پیش بینی می شود. تاثیر دانش سازمانی بر اجرای رویکرد پیشگیرانه پلیس محله محور معادل  88% مثبت و معنی دار است. از طرفی تاثیر غیرمستقیم رهبری مشارکت جو بر پیاده سازی رویکرد پیشگیرانه پلیس محله محور به میزان 73% درصد تعیین شد.

    نتیجه گیری

    برای پیاده سازی رویکرد پیشگیرانه پلیس محله محور باید نسبت به تقویت شاخص های سبک مدیریت مشارکت جو که به طور مستقیم بر تحقق پلیس محله محور و از طریق دانش سازمانی نیز اجرای آن را تسهیل می کند، اقدام نمود. از طرفی تقویت شاخص های دانش سازمانی در سازمان نیز به پیاده سازی رویکرد پلیس محله محور کمک می کند.

    کلیدواژگان: سبک های مدیریت، رهبری مشارکت جو، پیشگیری از جرم، پلیس محله محور، دانش سازمانی
|
  • amir rezaie, Nozar aminsaremi, alireza jazini, fariba shayegan Pages 1-35

    awareness of the fact that through the total of 40 natural disasters may lead to more than 30 types in iran, serious attention is needed by the authorities to maintain law and order, and in case of emergency situations law enforcement agencies are responsible for maintaining order and security, and in order to reach the component of emergency law enforcement agencies during the flood crisis, what are the components of the strategic pattern of law enforcement as a result of natural disasters (with emphasis on flood)?

    method

    this research is applicable in terms of general orientation purpose. on the other hand, حاضربه research is considered to collect data and qualitative research. the population of this study consists of experts, managers and police in the management of crisis management in lorestan province. to select the sample from the target sampling method, the judgmental sampling method is used. in order to collect data from the semi - structured interview technique used, in this method, after performing 15 interviews, the main factors were repeated the qualitative data were collected and analyzed using

    findings

    sub - codes are derived from interviews conducted with law enforcement experts, in total 127 indices, based on theoretical basis of research, and 3 categories (identification, response), law enforcement management were identified during the occurrence of flood crisis   

    Conclusion

    The results of the study show that the implementation of the designed pattern during the crisis of the شده crisis, the response of and the chase of caused.

    Keywords: Pattern, strategic pattern, crisis, law enforcement
  • Ali Ghanbari *, Alimohammad Ahmadvand, Ali-Asghar Niknam, Ebrahim Davoodi Pages 95-132
    Background and objective

     The purpose of this study is to identify the basic measures of crime prevention of fraud in the business environment based on situational, social and criminal prevention and prioritization among them for purposeful planning and resource saving.

    Methods

     In terms of its objectives this research is of an applied type, and in terms of the nature it is a mixed method (qualitative and quantitative) study; in the qualitative phase by conducting semi-structural interviews and in the quantitative phase a researcher-made questionnaire. The validity was confirmed using face validity method. Its validation quality has been done by holding meetings with experts, and finally with the opinions of the supervisor and counselors. The reliability of the quantitative method is measured by the calculation of the Cronbach's alpha coefficient (0.6). The qualitative statistical population includes law enforcement managers and experts in the field of fraud by targeted sampling. The sample size of qualitative phase is 17 people and the quantitative phase is149. The statistical data were analyzed utilizing exploratory factor analysis and Bartlett's test and the KMO index.

    Findings

     In the three dimensions of prevention, the KMO index was more than 0.8 and the significant level of the Bartlett test is less than 0.05, which indicates their utility and this is the assurance that the sample size is sufficient.

    Results

     In the situational prevention dimension, 7 factors of upgrading the country's infrastructure to authenticate individuals, integrating the databases of fraud, formulating processes and systematic business activities, etc.; in the social prevention dimension, 4 factors of gaining people's trust and informing the crime of fraud by police, training and informing the latest fraud prevention techniques, etc.; in the criminal prevention dimension, 4 factors of scientific analysis of fraud, optimization and use of powerful police to prevent fraud crime and so on were extracted.

    Keywords: Basic measures, Strategic planning, Fraud crime prevention, Business environment
  • Mostafa Sani, Shahram Abdi, Reza Sharbatzadeh, Jamshid Fouladi Pages 133-170
    Background and Objective

    Achieving proper place in world military championships is crucial for all countries, To the extent that countries use this peaceful competition as a tool in international equations. Therefore, the present study is intended to identify the indicators affecting the success of the military sports caravan in order to provide a situation for success of Iran in upcoming competitions.

    Methods

    The method of this research was practical in terms of purpose and qualitative in terms of nature, and performed by using thematic analysis strategy. The research population consisted of Specialists and experts in the field of military sports (managers, deputies and physical training experts of the Armed Forces of the Islamic Republic of Iran, coaches, supervisors and athletes were members of the championship teams and sports caravan of the military of the Islamic Republic of Iran).

    Findings

    The results showed that Indicators affecting the success of the military sports caravan include two main strategic and executive themes and eight organizing themes including management and planning, financial and economic resources, research and development, equipment and facilities, human resources, support and logistics, socio-cultural and it is political.

    Results

    Many factors affect the success of teams and sports caravans of the Islamic Republic of Iran in CISM competitions; Therefore, managers, officials, planners and organizers of military sports should pay special attention to these factors in order to provide the context for the success of the military sports caravan of the Islamic Republic of Iran in the international competitions.

    Keywords: Indicators, Success, Sports Caravan, Championship Sports, CISM
  • reza khanmirzaei, Masoud Heidari, mahmood ashrafy, ali yosefzadeh Pages 171-192
    Background and purpose

    Today, the increasing importance of reducing recidivism, and the experience of many countries resorting to the implementation of the education of convicts as the main response to crimes and under the title of correction and treatment of convicts, has become important, and in the meantime, the police force in the general sense It is one of the institutions that can take operational action in the direction of implementation or management of better implementation and continuous monitoring and executive assistance in the implementation of education-oriented responses

    Method

    The current research is a mixed method in terms of practical purpose. In the qualitative part, it was collected by using the in-depth semi-structured interview tool from the participants (prisoners). In the quantitative part, the sample size was randomly selected from the statistical population of experts in the number of 80 people and the statistical population of prisoners in the number of 100 people, and the data in this part was collected using the researcher-made questionnaire tool. Next, the data was analyzed using spss19 software and AMOOS software

    Findings

    Determining components such as educational prioritization for convicts, talent identification and needs assessment of the educational model, learning platform for the training course, changing the behavior of criminals and the quality of the content of the educational model, including effective measures to restore the status of education and improve the reformation of the convicts. They will be.

    Conclusion

    According to the results of the questionnaires, most of the respondents emphasize the necessity of the executive participation of relevant institutions, including the police force, and the increase of this approach. Therefore, the structure of disciplinary management, especially in modern punishments and mostly substitute prisons, realizes the education and reformation of convicts. It is possible to propose the formation of a norm under the supervision of the law enforcement agency, while improving the executive mechanism of training convicts, but also in another dimension, the deputy assistant for the implementation of criminal sentences can be proposed for public education in the law enforcement command of the country.

    Keywords: education of convicts, police force, education-oriented punishments, prison alternatives, police-social partnership, police norm
  • Yousef Mohammadi Moghadam, Farid Mohseni, abdollah saedi Pages 172-203
    Background and Purpose

    The aim of this study was to investigate the factors affecting the occurrence of crime in cyberspace using a mixed approach.

    Method

    This research is among the researches mixed with qualitative and quantitative approach which is descriptive-survey in terms of purpose, application and nature and method. The statistical population of the study consists of academic experts who were selected as sample members using the principle of theoretical adequacy and purposive sampling method. In the qualitative part of the research, semi-structured (in-depth) interviews were used to collect data, the validity and reliability of which were confirmed using CVR coefficient and Kappa-Cohen test, respectively. Atlas.ti software and coding method were analyzed and the effective factors of crime in cyberspace were identified. On the other hand, in the quantitative part, a pairwise comparison questionnaire was used to collect information, the validity and reliability of which were confirmed using content validity and incompatibility rate.

    Findings

    The results of the research indicate that based on judgments and surveys of experts, sixteen factors were introduced as effective factors in the occurrence of crime in cyberspace. The findings also show that the weakness of digital literacy of users, emotional, financial and information needs of individuals, cultural weakness, lack of appropriate and deterrent laws and regulations, inefficiency of security systems, inflation and corruption, rising unemployment and low risk of arrest are the most important causes. They are effective in the occurrence of criminal behaviors in cyberspace.

    Keywords: cyberspace, cybercrime, mixed approach
  • Mohammadali Farhadi, L .abakhti, ALI niknam Pages 183-208
    Background and purpose

     organizations are always looking for ways to deal with changes and increase the quality of products and services as well as productivity in their business. the productivity of human resources and of course the productivity of the entire organization by guiding employees in achieving organizational goals through creating empathy between employees and aligning the goals of employees with the goals of the organization; Therefore, the analysis of individual performance according to the importance it will have in the organization in the form of identifying its components is the goal of this research.

    Method

    The research is applied in terms of purpose, qualitative in terms of the nature of data and survey method. This research belongs to the category of qualitative research . The statistical community of experts was made up of administrators, prevention police commanders at the level of Faraja and Fars province, and several professors of Amin University of Police Sciences, and according to the principle of theoretical saturation, the sample size reached 40 people, data were collected through semi-structured qualitative interviews.

    Findings

    Based on the research conducted for the management of individual performance, 6 components (self-evaluation, personal improvement, individual characteristics, individual spirituality, familiarity with expectations from employees and professionalism) and 30 indicators were identified.

    Results

    The identified indicators are among the factors that, if they are realized and implemented, individual performance in the organization will be improved and will strengthen the organizational performance as a whole.

    Keywords: management, performance, individual performance, prevention police
  • asghar eftekhari, Ebrahim Ghorbani Pages 225-250
    Background and purpose

    The Supreme Leader states that the need to maintain national authority is a comprehensive and correct view of defense, economic and cultural issues. The current research aims to provide a model of national authority to deal with drug trafficking; It was based on the statements of the Supreme Leader

    Method

    The present research method was combined. The participants in the qualitative part, which was based on the method of thematic analysis, included 18 experts who are knowledgeable about the subject until theoretical saturation is reached, and in the quantitative part, expert experts from the member bodies of the committee to deal with and fight against the entry and supply of narcotics and There were 42 people and 36 people were selected as sample members using Cochran's formula and available sampling method. To calculate the reliability of the results from the qualitative part, the two-coder method was used with the final result (88%) and to calculate the reliability of the results from the quantitative part, Cronbach's alpha coefficient was used with the final result (0.89). MAXQDA software was used for qualitative data analysis and SPSS software was used for quantitative data analysis.

    Findings

    The results showed1-the improvement of defense power, the division of work between the armed forces and other institutions,3-new defense tools,4- jihadi work culture,5-knowledge-based jihad,6-strengthening the cultural, religious and revolutionary front,7-Reducing the unemployment rate,8- Relying on a resilient economy,9-Balance in economic growth and stability, and10-Promoting economic justice will play a significant role in combating drug trafficking.

    Keywords: national authority, drug trafficking, supreme leadership, jihadi management, resistance economy
  • Abdolrahman Mirzakhani Pages 237-261
    Background and purpose

    Realization of the neighborhood-oriented approach, especially in the field of crime prevention, requires a management style and requirements that make its implementation easy. The present study was conducted with the aim of investigating the effect of participatory leadership on the realization of the preventive approach of neighborhood-oriented police with the mediating role of organizational knowledge.

    Method

    The current research is applied and descriptive-analytical and correlational. The statistical population of the present study consists of the managers of the first level police stations of Greater Tehran, numbering 550 people, of which 225 people were selected as a statistical sample in a stratified and random manner. The data were collected through the standard questionnaire of participatory leadership and the researcher-made questionnaire in the field of neighborhood-oriented police and organizational knowledge in the five-point Likert spectrum. .

    Findings

    The findings of the research show that the percentage of changes in the preventive approach of the neighborhood-oriented police and the changes in organizational knowledge are predicted by the participation-seeking leadership. The effect of organizational knowledge on the implementation of neighborhood-based preventive police approach is positive and significant. On the other hand, the indirect effect of participatory leadership on the implementation of the preventive approach of neighborhood-oriented police was determined as a percentage.

    Conclusion

    In order to implement the preventive approach of neighborhood-oriented police, it is necessary to strengthen the indicators of participatory management style and organizational knowledge to executive managers and field workers.

    Keywords: management styles, participatory leadership, crime prevention, neighborhood-oriented police, organizational knowledge